Управляващата коалиция обмисля държавата да поема 50% от цената на картите

...
Управляващата коалиция обмисля държавата да поема 50% от цената на картите
Коментари Харесай

Срещу кризата: Държавата да плати наполовина картите за градски транспорт

Управляващата коалиция обмисля държавата да поема 50% от цената на картите за градски превоз в цялата страна. Предложението е на " Демократична България ".

„ Част от нашите оферти бяха признати. Двете съществени са страната да поеме 50% от цената на картите за градския превоз в цялата страна “, съобщи депутатът и акцентира, че това се прави в Германия и ще подтиква доста хора да слязат от колите си ", съобщи депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев след съвещание на съдружния съвет на ръководещите.

" Най-вероятно средствата ще дойдат от финансови разноски ", уточни той.

Също по този начин обединението обмисля страната да съфинансира детските градини, чийто градеж е в застой в София, уточни Мирчев, като разкритикува, че ГЕРБ и кметът Йорданка Фандъкова са се провалили изцяло с казуса с детските градини в столицата.

Не са финализираните диалозите по тази тематика, само че 58 млн. лв. ще са нужни са завършване на недостроените детски градини.

Любомир Каримански от " ИТН " (ИТН) също направи коментар след съдружния съвет. По думите му, би трябвало да се създадат промени - в пенсионноосигурителния модел, преди да се промени, би трябвало да се резервира настоящето положение, с цел да не стане по неприятно. Силно се надявам Бюджет 2023 да има тези промени ".

Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната " (ПП) разяснява, че са прегледани всички оферти.

" Дискутирахме кое е реалистично да се случи и кое не е, дали има опция да се усили приходната част, надлежно и разходната. Допълнително ще стане ясно какво ще влезе в актуализацията, само че задачата още веднъж е да няма оферти сред първо и второ четене ", уточни Сабрутев.

Тази седмица бюджетът би трябвало да влезе в комисии, означи той.

Депутатът увери бизнеса, че държавата твърдо стои зад тях и обезщетенията ще продължат.  " Това, че компенасациите не са част от бюджета, не значи, че няма да има обезщетения, а противоположното. В петък беше импортиран закон за изменение и допълнение, който има за цел да обезпечи нужните средства за компенсиране на бизнеса за високите цени на електрическата енергия. Държавата ще седи твърдо зад бизнеса ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР